Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gangsterfilm …med Ola Rapace spelas in i Borlänge

/

Ola Rapace har en av huvudrollerna när en ny svensk actionfilm spelas in i Borlänge.
Vitt skräp spelas in under våren och biopremiär blir det 2015.

Annons

Produktionsbolaget Merix Media planerar en ny gangsterfilm - Vitt Skräp.

Bolaget har kontaktat Film i Dalarna med anledning av den planerade filminspelningen under våren 2014.

Borlänges miljö och storlek på stad passar in i manuset och alla utomhusscener filmas i Borlänge.

– Det blir häftigt att se, säger Åsa Svedjetun, kommunens näringslivschef.

Film i Dalarna tänker bidra med minst 50 000 kronor och politikerna i Borlänge ska nu ta ställning till ett stöd värt en kvarts miljon kronor.

Det handlar om ett kontant bidrag på 150 000 kr och arbetsinsatser värda 100 000 kr. Det rör sig om chaufförer, bilar, matlagning, förråd och kontor. Stödet ges till Film i Dalarna.

Vitt skräp blir en action-gangster med högt tempo. Åsa Svedjetun menar att produktionen kan ge mycket uppmärksamhet i landet genom kända skådespelare och att produktionsbolaget är känt och välrenommerat.

Hon menar att den exponering som blir i media är betydelsefull.

– En viktig känsla hos Borlängebon att vara i händelsernas centrum, casting för statister i olika scener och den rörelse som blir runt själva inspelningsplatserna bidrar till en stolthet. Varför man valt just Borlänge vet jag inte. Men vi har jobbat från vårt håll för att få en filminspelning.

Svedjetuin menar också att en inspelning av en film bidrar till kommunens arbete med att stärka de kreativa och kulturella näringarna i Borlänge.

– Man ser att Maria Bloms film från Falun skapar effekter, publicitet och extra stolthet hos invånarna. Man tycker det är roligt att sätta staden och regionen på kartan. Det är kul att se en film som går nationellt, och kanske internationellt.

Enligt Aftonbladet ska Ola Rapace spela en av huvudrollerna, och handlingen kretsar kring två främlingar som möts i svensk småstad under 1980-talet och hamnar mitt i en knarkhärva.

– Diggar man spännande och fartfyllda filmer som ”Pusher”, ”Fargo” eller ”State of Grace” så kommer man att älska den här, säger Mikael Cross, till Aftonbladet.

Han producerar tillsammans med Eiffel Mattsson.

– Jag och Ola träffades och ville arbeta tillsammans. Sedan hittade vi den här storyn. Grunden är en jävligt cool kortfilmshistoria som vi arbetade om till en långfilmsidé, säger Cross till Aftonbladet.

Annons