Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gänget samlat igen

Annons

Det var så trevligt förra sommaren att de gör det igen. Benny Andersson och hans orkester, BAO, Helen Sjöholm och Tommy Körberg ger sig ut på vägarna för en intensiv sommarturné.

Sju städer ska betas av på en dryg vecka och dessutom blir det ett besök på Allsång på Skansen. Repetitionerna pågår för fullt när TT Spektra kommer på besök. Det är ett minst sagt kreativt kaos när hela gänget river loss ett potpurri av gamla örhängen som Säg det med ett leende, Vårat gäng och Bättre och bättre dag för dag.

- Vi har inte repeterat så mycket, men det blir bra det här. Det känns jätteroligt att åka ut på turné, speciellt som vi har några nya låtar som vi ska testa. Två är helt nyskrivna, säger Benny Andersson.

Musiken har han skrivit själv och texten står den gamle parhästen Björn Ulvaeus för. Benny Andersson är full av förväntan:

- Man vet inte vad det ska bli med dem. Man spelar och repeterar och det känns lite sådär först. Men sedan börjar det kännas bra och då är det skitkul!

Det har blivit ett mer stopp för varje år, men nu är det nog maxspäckat schema, tror Benny Andersson. Det är viktigt att ingen ska hinna tröttna. Det som ser ut som ett kaos i dag under repetitionen är i själva verket ett väl sammansvetsat gäng som till och med får plats i samma turnébuss. När alla är på scen blir det sammanlagt 16 personer.

- Det är egentligen inte ett så stort gäng, det är ganska lagom, säger Helen Sjöholm, som liksom de andra har fått en turnéväska med ett anagram på.

Vilket är ert favoritstopp på turnén?

- Alla ställen är så olika. Göteborg är en liten favorit tycker jag. Det är så skönt där i trädgården, det är så extremt stort och så har det varit en riktigt stor uppbyggd dansbana. Dansbanorna vi har varit på är fantastiskt läckra, säger Helen Sjöholm.

Tommy Körberg ser fram emot Mariefred och Gripsholms slott.

- Det ska bli roligt, där har vi inte varit förut.

Förra sommarens bästa minne var badet vid Vinga fyr, när en hel orkester badade samtidigt. Det finns förevigat på fina bilder, meddelar Benny Andersson. Sommarens turné hoppas de ska bli lika full av äventyr.

Dansbanan har de packat med sig för att det lätt ska finnas möjlighet att bjuda upp när orkestern börjar spela. Men något danstvång är det inte, även om det blir mindre nervöst om i alla fall några dansar, tycker Benny Andersson.

- Det blir inte lika mycket som ett uppträdande, man utbyter energier liksom.

- Men det är många som brukar dansa från början och mot slutet av varje spelning brukar alla på något vis röra sig, menar Helen Sjöholm.

LINA PIHL/TT SPEKTRA

Mer läsning

Annons