Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galna på ett vänligt vis

Annons

Med energi och ett gott humör kommer man långt. Japanerna i Electric Eel Shock har mycket av båda och förgyllde torsdagseftermiddagen med en blandning av metal, punk och vanlig rock'n'roll. Och de som till äventyrs satt inne med fördomar om att japaner är ett lite speciellt folk fick inte anledning att ompröva dessa under bandets korta, men lustfyllda framträdande. De tre medlemmarna var helt bindgalna, fast på ett charmigt, vänligt och mycket japanskt sätt.

Både gitarristen och basisten klättrar upp i ljusriggen, de gör fler djävulstecken än Norges alla black metalgäng tillsammans och frontaren inbegriper sig i ett slagsmål med sin gitarr.

Trummisen rör knappt en min, men sliter ändå tidigt under konserten av sig byxorna, slår dem i cymbalerna och spelar till slut endast iförd en strumpa på snoppen (han visar sig också senare vara med i Turbonegros japanska fanklubb).

De verkar så uppriktigt glada att spela att det är lätt att bortse från att det inte är något särskilt alls med musiken. Men totalupplevelsen är mycket minnesvärd.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons