Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gallagher sågar USApubliken

Annons

u Oasis turnerar i USA tillsammans med svenska Soundtrack of Our Lives just nu. Nya albumet "Heathen chemistry" har inte sålt lika bra som bandets första skivor och Noel Gallagher skräder inte orden. I en intervju för New York Post säger han att amerikanska tonåringar är "omogna små idioter som köper vad som helst".

- Egentligen skulle man inte få köpa skivor förrän man är 16 år. Innan det köper man bara nonsens. Britney Spears och Eminem? Vad handlar det om? Gallaghers uttalande kommer i en tid då den brittiska musikindustrin jobbar hårt för att återvinna de amerikanska skivköparnas förtroende. Paul Brindley, ex-medlem i Sundays, analyserar varför brittisk musik bara står för två procent av de bästsäljande skivorna i USA. Oasis är ett exempel på band som inte alls säljer som förr. "Det brittiska varumärket förknippas med arrogans och kvalitet", säger han till BBC News. Noel Gallagher uttrycker sig annorlunda: "Det finns bara ett halvt dussin bra band i England. Oasis och fem tributband". (PM)

Terry Gilliam gör

fäktäventyr

Los Angeles. Regissören Terry Gillam är på väg tillbaka in i de lekfulla fantasivärldar han gjort sig känd för sedan Monty Python. Nästa år kommer filmen "Good omens", en komedi om jordens undergång och Antikrist. Efter det gör han ett äkta fäktnings-äventyr, skriver Ananova. Det är Sabatinis klassiska äventyr "Scaramouche" som ska filmatiseras. Romanen handlar om en ung man som ska hämnas en ondsint adelsman. (PM)

Robin Cook diskas på Sommartoppen

Stockholm. Robin Cooks singel "Susanna" kastas ut från Sommartoppen. Innan omröstningen i Gävle i lördags delade skivbolaget ut Cook-plattan gratis till juryn. "Sommartoppen är tänkt att vara en lekfull lista som speglar publikens spontana reaktioner på plats. Då är det väldigt trist att skivbolaget har försökt manipulera juryn, Vi betraktar det som fusk", säger Pia Kalischer, P3. (PM)

Rocklegend säljer sina vårtor

Los Angeles. Rockvärldens mest iögonfallande vårtor är till salu. Det är Motörhead-legenden Lemmy Kilimister som nu säger sig ha tröttnat på de berömda blemmorna i ansiktet och vill operera bort dem. För nättidningen Spin berättar han att vårtorna bara blir större med åren och att det blir för jobbigt att raka sig runt omkring dem.

- Visst kan jag tänka mig att sälja dem på nätet, som den där porrbruden Houston, som sålde sina blygdläppar, säger Kilmister i intervjun. (PM)

Mer läsning

Annons