Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gå och se Diamond Dogs live i kväll

Annons

Sedan Diamond Dogs bildades i början av 1990-talet har de spelat med Stefan Sundström, Wilmer X, Johnny Thunders, Päven och hunnit låna in upp till åtta olika gitarrister.

- Det har aldrig varit svårt för oss att rekrytera folk. Många har velat spela med oss, säger Sulo, sångare i bandet.

- Synd nog har folk fått för sig att det handlar om något slags hobbyprojekt bara för att vi byter musiker lite då och då. Jag skulle vilja slå fast att vi är ett helt seriöst band.

Sulo har varit med från starten och det är främst han som skriver musiken. Han beskriver Diamond Dogs sound som själfull rock'n'roll från tidigt 70-tal. Sulo bekänner även motvilligt att de har inspirerats en hel del av Rod Stewart.

Diamond Dogs nya album Black River Road släpptes i mars i år. Bandet har omnämnts som ett av Sveriges bästa liverockband, men mest uppmärksamhet har de ändå fått i Spanien.

- Spanien har Europas bästa publik. Spanjorerna har en helt annan syn på livemusik. Det är väldigt stort i Spanien, lite som i Sverige på 1970-talet, säger Sulo.

Sedan 2001 har bandet gjort runt 185 spelningar runt om i Europa och fler ska det bli. Efter Ludvikaspelningen bär det av till en festival i Vigo i Spanien och i maj är det Londons tur att ta del av Sveriges diamanthundar.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons