Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös på Firmafesten

Annons

Under torsdagskvällen var det för sjunde året i rad hemvändarkväll på Bolanche för Borlänges musiker. Trots att arrangemanget gick under betäckningen firmafest, var det ingen sluten tillställning utan även allmänheten fick chans att ta del av Borlänges musikelit.

Den stora, och till synes belåtna, publiken fick under kvällen ta del av en mängd akter. Upp mot sjuttiofem musiker, uppdelade i olika konstellationer, bytte av varandra på Bolanches två scener - vilket innebar fullt ös genom hela kvällen. Genremässigt var det ett någorlunda brett utbud, men det varierade även mellan de mer välprovade och säkra korten och de mer spontana och improviserande uppträdanden.

Till de mer ordinarie akterna tillhörde bland annat Yngström/Åhman och Rubb nÕ Stubb som levererade trogen och sedvanlig tung rockblues à la Hendrix, respektive någon form av dansbandssoul där sångerskan stod för en finfin sånginsats.

De vemodiga poppunkarna Mimikry uppträdde för kvällen något nedbantat och valde att lägga de elektrifierade gitarrerna åt sidan till förmån för de akustiska. Bandet kändes inte riktigt bekväma i det avskalade formatet, och hade något svårt att fånga den ölsugna publiken. Det var först i floorfillern och tillika tolkningen av Proclaimers gamla stänkare 500 miles som publiken gav bandet ett öra. En yngre publik är nog att föredra för Mimikry.

Att fånga publiken var dock knappast något problem för suveräne organisten Pierre Swärd och hans, för aftonen unikt sammansatta, orkester. Publiken är omgående med på noterna, och det gungar rätt bra framför scenen. Med all rätt. Den sju man starka ensemblen svänger riktigt bra tillsammans. Peter Holmstedts grooviga basspel toppas av eminent solospel av både saxofonisten Tomas Alm och gitarristen Michael Winroth. För kvällen premiärspelar även de båda sönerna Jon och Ola på varsitt(!) trumset med pappa Pierre - en debut de inte behöver skämmas över.

Övriga mer eller mindre unika konstellationer som spelade på firmafesten var bland andra Triple Trouble, Arne Tengstrand, Thalamus, Blues Buzz och Månson All Stars.

TOBIAS ANDERSSON

Mer läsning

Annons