Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frizzell kryddar årets countryshow

Annons

På fredag är det dags. Då kliver Mats Rådberg upp på Avesta teaters scen och presenterar artisterna i den traditionella Country music julshow. Det är 27:e året i rad som showen arrangeras och tidigare har världsartister som Billy Yates, Joe Sun och Dean Miller medverkat. I år presenteras alltså singer/ songwritern Allen Frizzell som huvudnummer.

-Han är yngre bror till de välkända countryartisterna Lefty och David Frizzell från Nashville. Vi har ju haft turen att få ett amerikanskt besök varje år. Det ger lite krydda på det hela. Red Jenkins som medverkat många gånger har mycket kontakter i Nashville och får varje år i uppdrag att jaga bra artister, säger Rådberg.

Det andra stora namnet i showen blir Elisabeth Andreasson, känd bland annat för sin flerfaldiga medverkan i Euro song contest. Hon har också förekommit flitigt i countrysammanhang under åren och det är andra gången hon dyker upp på julshowen i Avesta.

-Elisabeth var här i början av 80-talet och vi har försökt få tillbaka henne sedan dess. Det ska bli jättekul att hon kommer i år, säger Mats Rådberg.

Red Jenkins medverkar även i årets upplaga av julshowen och husbandet Tennessee five backar som vanligt upp artisterna. Körar gör Liza Öhman och Lennart "Lelle" Sjöholm.

Country music julshow arrangeras av Tenn five music och tre föreställningar är inplanerade under fredagen och lördagen.

-Salongen tar 500 personer och vi brukar ta in mellan 1400 och 1500 personer totalt i publiken under helgen.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons