Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

frispark

Annons

Gillar du journalister? Tycker du att journalister är världens mest spännande människor?

Tror du att journalister är snäppet smartare än alla andra, inte minst poliser? Ägnar du en stor del av din vakna tid åt att fantisera om journalister som löser kniviga mordgåtor och avslöjar gigantiska regeringskonspirationer?

Då är du med all säkerhet journalist.

Ja, du är förmodligen inte bara journalist, utan journalist som fått kontrakt med Piratförlaget.

Du är: Kändisjournalist.

Höstens katalog från Piratförlaget är sprängfull med intressanta skönlitterära debutanter med revolutionerande nya erfarenhetsvärldar och uppfinningsrika infallvinklar på litteraturen.

Till exempel: Här debuterar Göteborgsposten-journalisten och tv-ankaret Britt-Marie Mattson med en bok om hennes romanhjältinnor Caroline Maine och Victoria Blake. Två reportrar med världen som arbetsfält och trassliga kärleksliv.

I översättning från danska introduceras även kändisjournalisten Gretelise Holm och hennes roman Paranoia om journalisten Karin Sommers skumma äventyr.

Men det kommer mera!

Förutom Leif G W Perssons nya polisroman bjuds det även på nya böcker av Liza Marklund (regeringskonspirationer, mördade journalister, kraschat kärleksliv), David Lagerkranntz (regeringskonspirationer, mord, kraschat kärleksliv), Anne Holt (mord, konspirationer i rederimiljö) Unni Drougge (kraschade kärleksliv) och Jan Guilllou (seriealbum).

Ta det som ett rent hot, en vacker dag kommer ni att få läsa romanen om den kung fu-utbildade kulturredaktören kallad "mästaren" som skipar rättvisa i den undre världen så att mjällen yr från de sluttande axlarna.

I sin solkiga Dressman-kavaj söker han nattetid upp usla förläggare, kidnappar dem och tvingar dem sträckläsa alla poeter som getts ut på bokförlaget Tranan och hela Symposions serie Franska tänkare ända tills de lovar att aldrig, aldrig någonsin mer ge ut en roman av en gammal kompis som handlar om mord, konspirationer, kraschade kärleksliv och journalister.

MARTIN AAGÅRD

Mer läsning

Annons