Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden väntar på Mozkovitch

Annons

De fem hårdrockande killarna i Mozkovitch står med ena benet i högstadiet och det andra på gymnasiet. Två av medlemarna är 16 år, tre är 15, och tidigare i år vann de Musik direkts riksfinal som hölls i Östersund. Priset - två spelningar. En på Yran i Östersund, en på gatufesten i Sundsvall.

- Vi spelade där först. Det var ganska lite folk men vi fick bra recensioner så det var kul, berättar sångaren Arvid Erixon.

Mozkovitch har soundcheckat och det är fyra minuter kvar tills de ska gå på scenen när jag träffar killarna bakom Yrans demoscen. Bandet är på väg att inhösta den andra installationen av priset de vann på Musik direkt. Tyvärr ser det inte ut att bli någon storpublik i Östersund heller.

Dessutom befinner sig medlemarna i en situation som doftar Moment 22. De har fått backstagepass av arrangörerna, men är för unga för att komma in på Yrans efterfest. Det blir till att kolla in andra band i stället.

- Turbonegro och Soundtrack of our Lives är det viktigaste för mig, säger Arvid Erixon.

Mozkovitch är ett målmedvetet band som tar ett steg i taget framåt.

- Det vore bra att få ett bokningsbolag, det är väl nästa steg för oss. Och det vore ju skönt att få ett skivbolag, säger Arvid och de andra medlemmarna nickar instämmande.

Mozkovitch går på scenen inför en liten skara festivalmänniskor, och de fem killarna är så tajta att det låter som om de repat fyra timmar per dag sedan första klass. Arvid sjunger med en betydligt äldre röst än 16-åringens, och bandets hårdrock är imponerande tät. Tyvärr hemsöks konserten av uselt ljud. Bara topp och ingen botten alls får gitarrerna att låta tunna, spetsiga, nålvassa, och det hörs bara antydningar av trummor och bas i mixen.

Men det gör inte så mycket. Falukillarna i Mozkovitch har hela gymnasieutbildningar av tid på sig att visa vad de går för.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons