Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försmak av rockexamen

Annons

I januari tar rockhögskolan Boomtowns första årskull examen. En tidig examenskonsert anordnades i går på Bolanche. Senast jag beskådade något i Boomtowns regi var i slutet av maj på Arenan i Falun. Tre fjärdedelar av kvällens band var med även då.

Den gången var Pär Erikssons solokarriär endast någon månad gammal. Han berättade i gårdagens tidning att han gjort en del framträdanden på sistone, vilket märks i kväll. Mellansnacken är inte lika nervösa och Pär besitter mera pondus nu. Hans låtar är emotionella och engagerande, även om de stundtals befinner sig farligt nära Creeds och dylika gruppers tonkonster.

Det är någonting med Borlänge och larmig poprock. Först ut var Mando Diao, tätt följda av småpojkarna i Sugarplum Fairy och sedan finns dessutom även Kiss and Tell och Public Service. De sistnämnda imponerade storligen under förra Boomtown-framträdandet med oförskämt snygga låtar och en sprudlande spelglädje. Bandet deklarerar nu skämtsamt att de känner sig lite mätta efter att ha spelat på S2 kvällen innan och menar att två kvällar i rad känns som att vara ute på turné. Public Service är tyvärr inte superladdade i kväll, vilket gör att deras uppträdande känns lite avslaget. Kvartetten förfogar dock fortfarande över en låtskatt med stor hit-potential.

Trummisen i GIMP har den goda smaken att låta sin överkropp prydas av en Mötley Crüe-tröja. Bandets musik är däremot ganska långt ifrån Los Angeles-bandets dito. GIMP är det enda av kvällens band som känns som ett typiskt "högskoleband". Deras metal är teknisk och progressiv och kvällens enda låt är dessutom instrumental. GIMP känns mer som ett projekt än som ett band och är inte särskilt spännande.

Silent Scream har lyckligtvis skippat cowboyhattarna sedan sist och står för en imponerande insats, inte minst den lysande och charmiga sångerskan Anna Sjöström. Bandets influenser är vilt spridda, men bandets melankoliska (hård)rock känns aldrig splittrad.

JONAS WETTMARK

Mer läsning

Annons