Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För popnördar - och gubbrockare

Annons

Mitt i det lugna sticker några ut hakan. Som Fagerstas CDOASS med sin radioaktiva energi och en skön skara äkta rockkillar från Vänersborg, Division of Laura Lee.

- Allt bra? Ni ser så jävla nervösa ut med de där solbrillorna på. Men det gör ni alltid i Stockholm i och för sig. Här en låt till er, Loveless...

Division of Laura Lee har kallats Vänersborgs svar på The Hives. De har sedan starten 1997 gjort omkring 150 livespelningar runtom i Europa. Och det gör de på sitt eget sätt, onekligen, för när Primal Scream-, Stooges- och Jesus & The Mary Chain-influenser korsas med charmig intensivt kaxig västkustattityd blir det ös. Därmed basta.

En annan som inte kunde hålla sig ifrån kommentarer om popsnöre-stockholmska besökares utstuderade yttre var en mycket skäggig och enligt honom själv något berusad David Sandström.

- Sluta fjanta runt i era konstiga frisyrer. Ni är som fiskar i ett stort hav. Kom upp till Luleå och Piteå i stället, ropar David genom regndropparna från lilla scenen mellan genrespäckade svängiga låtar.

Men Monkeystrikes Cecilia Nordlund gör sig nästan ännu bättre på lilla scenen lite senare på lördagskvällen. Under våren har hon och hennes band turnerat runt med Marit Bergman och Cecilia har liksom Marit den där självklara grymt coola närvarokänslan, även om det då och då låter vevigt och otight.

Nicolai Dunger avslutar lördagens festivaldag med att sprida lite halvsvårlyssnad gubbrock över det blöta, råkalla festivalområdet.

- Oh, yeah... on and on and on, grovjammar han iklädd sammetskostym. Publiken älskar sin Dunger som ingen pop-publik någonsin älskat skäggig gubbrock förr, och jag förstår ingenting.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons