Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fokuserad veckotidskrift

Annons

Tid har allt mer blivit en brist- och därmed lyxvara samtidigt som världen blir allt mer komplex och allt svårare att få grepp om. Vad som behövs är en tidskrift som initierat analyserar med hjälp av insatta röster.

Drivande och grävande reportrar med en stilkänsla som skämmer bort den kräsne läsaren skulle vara pricken över i.

Sedan Moderna Tider försvunnit har en sådan publikation inte funnits. I och med det andra numret har Fokus bevisat och bekräftat att bristen är åtgärdad.

Inledningsvis får läsaren en kort och kärnfylld sammanfattning av den gångna veckans viktigaste nationella och internationella nyheter. Drygt femtio späckade sidor senare avrundas publikationen med en utblick över den kommande veckan.

Upplägget är talande för den nya veckotidskriftens arbetsmetod och kvaliteter.

Mellan de summerande och framåtblickande nyhetsexposéerna vaskar tidningen fram fängslande och fördjupande aspekter i dagsaktuella ämnen. Den har god fingertoppskänsla för vad som behöver lyftas fram i rampljuset.

I detta nummer tar Fokus ett generalgrepp på fågelinfluensan. Vad kan vi vänta oss? Är oro motiverad? Fokus satsar mycket på att ge en realistisk bild av läget.

Liknande skarpa analyser görs av Irans återupptagna kärnenergiprogram, Hans Blix skriver en krönika präglad av balanserad esprit, som följs upp av en uppdaterad redogörelse för dagssituationen. Fokus är upplysningshjälp i varje medveten mans och kvinnas hand.

ANDERS LAGERQUIST

Mer läsning

Annons