Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ola från Borlänge med i hyllade filmen "Jätten"

Mest känd är Ola Bjurman som musiker och bror till journalisten Per Bjurman. Men i och med fredag kan han ses i nya på filmen "Jätten" på svenska biografer.

Annons

Ola Bjurman under en konsert 2004.

Svenska filmen "Jätten" har redan innan filmen fått premiär blivit omtalad. I september fick den juryns specialpris på filmfestivalen San Sebastian i Spanien och den har fått fina recensioner i svenska tidningar. Filmen är regissören Johannes Nyholms långfilmsdebut men det är också en debut för musikern Ola Bjurman från Borlänge som gör sin första skådespelarinsats på film.

Att han fick frågan om att komma på audition beskriver han själv som en blixt från klar himmel då han tidigare bara gjort vissa framträdande i revysammanhang.

– Jag har mest ägnat mig åt musik i mitt liv men det här är ändå ganska nära besläktat. Den röda tråden är väl att fly verkligheten, säger Ola.

Bild ur filmen

I filmen spelar han Jan-Ove som ordförande för bouleföreningen som huvudkaraktären Rikard är med i. Ola berättar att han själv spelar boule och att det är där han tidigare har träffat regissören Johannes Nyholm.

– Jan-Ove är väl inte helt främmande från hur jag är som person men i många avseenden är vi totalt olika också. Jag hoppas inte att jag är så brötig som han är. Han är väldigt ordförandeaktig, men han mjuknar väl till slut, säger Ola.

Han tycker att det är kul att filmen redan innan biopremiären blivit prisad och hyllar regissören Johannes Nyholm.

– Jag är väldigt imponerad av hans arbete och det slutresultat som han har nått. Det är en film som inte är lik någon annan som jag har sett. Den är en rolig färgklick, annars handlar ju filmer mest om att de ska hitta någon som skjutit ihjäl någon. Det här är mer ett konstverk.

Eftersom Ola Bjurman är musiker så har han även med två låtar i filmens soundtrack. Två låtar som senare kommer att släppas på Bjurmans kommande album som ska släppas nästa år. Men det kan också bli mer skådespelande framöver om Ola själv får välja.

– Ja, definitivt. Det var jätteroligt så det skulle jag gärna, det är en konstform som jag är väldigt förtjust i.

"Jätten" har premiär den 14 oktober på svenska biografer.

Se trailern till filmen nedan.

Mer läsning

Annons