Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falutjej till Oscarsgalan

/

Annons

– Jag fick reda på det igår kväll. Jag var helt i chock. De undrade om jag kunde komma på presskonferens. Men jag sitter i en lägenhet i Göteborg i mysbyxor och smutsigt hår med värsta overklighetkänslan, ha, ha.

I rymden finns inga känslor hade premiär i fredags och har mottagits väl av stora delar av kritikerkåren. Nu har den alltså valts ut av Svenska filminstitutets Oscarskommitté att representera Sverige i kampen om en nominering i kategorin bästa icke engelskspråkiga film vid nästa års Oscarsgala.

– Det är oväntat att en lågbudgetfilm med bara debutanter väljs ut så här. Det är jättestort. Och framförallt så har vi fått en bekräftelse av branschen som har valt ut filmen och att de gillar den, säger Cecilia Forss.

Filmen handlar om Simon, som har Aspergers syndrom, och hans bror Sam. Cecilia Forss spelar Jennifer och gör sin första riktiga huvudroll. Om hon och Bill Skarsgård får åka på Oscarsgala den 27 februari nästa år blir offentligt först den 25 januari då även de övriga Oscarsnominerade filmerna presenteras. Att Cecilia är en av dem som får sätta sig på planet ifrån filmteamet hoppas hon i alla fall på.

– Jag har hört ryktesvägar att jag får åka om filmen går vidare. Det vore ju fanstastiskt!

Mer läsning

Annons