Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beyonce, "Darth Vader" och brittiske komikern – här är skådespelarna i "nya" Lejonkungen

En av tidernas största Disney-klassiker får en remake. Och här är megakändisarna som kommer medverka i nya "Lejonkungen".

Annons

Simon, Pumba, Simba, Mufasa och Scar kommer tillbaka till vita duken.

Disneys megaklassiker från 1994, Lejonkungen, kommer att spelas in på nytt i så kallad CGI-animation. Men då byts några av de tidigare älskade rösterna ut mot nya. Det största namnet som blir den självklara stjärnan i nyversionen: Beyonce – som lejonet Nala.

Dessutom byts Rowan Atkinson, också känd som Mr. Bean, ut. Den präkige fågeln Zazu kommer istället spelas av den brittiske komikern John Oliver. Filmens antagonist, Scar, som i den tidigare versionen gjordes av Jeremy Irons, kommer att spelas av Chiwetel Ejifor. Även filmens huvudfigur, Simba, byts ut. Den rollen får Donald Glover mot tidigare Matthew Broderick. Pumba, ja det mullige vårtsvinet, kommer nu att spelas av Seth Rogen som tar över rollen efter Ernie Sabella.

Men en röst kommer du att känna igen, på ett eller annat sätt. James Earl Jones, som även gjort sig känd som rösten till Darth Vader i Star Wars-filmerna, återvänder i rollen som Mufasa.

Och att Beyonce gör comeback som skådespelare verkar älskas av twitteranvändarna.

Mer läsning

Annons