Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festen har startat

/

Annons

Kick Off för Peace & Love

S2 & Bolanche, Borlänge, 27/6


Då festivalen är mer eller mindre slutsåld är det förvånande få som dyker upp till de inledande spelningarna, och det ekar ordentligt tomt i de båda lokalerna. Kanske var campinglivet under kvällssolen mer lockande för festivalbesökarna.

Hannah Berglund är först ut och bjuder på vacker pianobaserad pop som doftar en behaglig blandning av Tori Amos och en något mer städad Alanis Morisette. Rösten är hennes styrka, och den lyfter det något enahanda låtmaterialet.

Sandvikengrabbarna i Dedam lirar skitig rock i sann 70-talsanda. Det är bra driv, ordentligt sväng och välspelat. Trots sångarens ringa ålder låter killen som om han levt rock n roll-myten i trettio år. Hans röst är skönt sliten och Thåström-trasig. Samtidigt ska sologitarristen ha en eloge som på sin stärkare lyckats ratta in det fetaste gitarrljudet i stan.

Falubördiga Elias Åkesson har under många år varit en av de hetaste namnen gällande upcoming-akter. Han har dock aldrig riktigt fått det erkännande och framgång han förtjänar. För kvällen kommer Elias, något stressad direkt från tåget, utan sitt komband the WizzKids. Istället agerar han bandet själv genom att både spela resväska och tamburin med hjälp av fötterna, och man kan inte låta bli att imponeras över koordinationsförmågan. Elias bjuder på starka låtar framburna av sin väldigt karismatiska röst.

Montt Mardié är ytterliggare ett tillskott av alla svenska P3-band som låter likadant. Svaga låtar, ingen personlighet och dålig sång. Nja. Det här klarar vi oss utan.

Senare under kvällen blev programmet mer namnstarkt med bland andra Kristofer Åström, Molotive Jive och Florence Valentin. Förhoppningsvis hittade publiken dit till dess.

På förhand är årets upplaga av Peace & Love redan en succé. Festivalen är en av de absolut hetaste i landet och bjuder på ett finfint program. Att Babyshambles ställt in är varken förvånande eller något att gråta över. Istället kommer vi få njuta av grymma spelningar med Damien Rice, Deportees, Meshuggah och Shout Out Louds – för att nämna några. Nu är det bara att hålla tummarna för att vädergudarna visar sitt bästa anlete över Borlänge de kommande dagarna. Då kommer vi även efteråt att prata om succé.

TOBIAS ANDERSSON

Är du på plats? Visa oss hur du har det på festivalen! Du kan maila dina bästa festivalbilder. Skicka då ett mail till 72023@daltid.se eller mms:a på 72023: mms:a MIN BILD (mellanslag) följt av bildtext och ditt namn. Varje mms kostar 5 kr + ev. trafikavgift från operatören.

Mer läsning

Annons