Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Feminister bränner broar till män"

/

Annons

Det är som att skjuta först och sträcka ut en hand sedan. Det är fel. Och medan gerillarörelse-feministerna ägnar allt sitt krut åt män som Lundell och Bengt Ohlsson på DN så fortgår patriarkatet i samma stil som förut.

En del företrädare för den aggressiva delen av kvinnorörelsen rör sig i en cirkel med maskingevär. Ingen vågar närma sig. Alla män är möjliga våldtäktsmän. Ni kan teori -och könsresonera om det där hur mycket ni vill. Faktum kvarstår. Det är ett fascistiskt sätt att artbestämma halva jordens befolkning som aldrig kommer leda frågan om kvinnors underordning någonstans. Skulle man översätta ert tänkande om män till judar, färgade eller varför inte kvinnor skulle vi hamna i ett läskigt samhälle. Men det är okej när det gäller män?

Det är alltså ett hälsotecken att ni är så få. Det går inte att tränga upp alla män mot en vägg och få dem att försvara sig. Mot vadå? Jag vet att jag och många med mig egentligen står på er sida. Men det finns inte en snöbollschans i helvetet att jag ställer mig där i er kamp när ni berömmer er själva över att förakta mig (och andra), eller när ni möter upp vid broar med facklor och skramlande vapen i syfte att bränna varenda brostrump som finns kvar mellan män och kvinnor. Vad den här diskussionen behöver är lägre ton och fler broar, fler utsträckta händer. Endast så kan vi komma till rätta med det våld och de orättvisor som drabbar kvinnor i det här landet

Mer läsning

Annons