Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem x Dalarna i Sommar

Annons

I går presenterades årets sommarpratare. Av dessa återfinns fem med dalaanknytning.

Dessa är Marit Bergman, artist från Rättvik, Dalateaterns chef Astrid Assefa, Anders "Moneybrother" Wendin, artist från Ludvika, regissören, manusförfattaren och Falubon Maria Blom och IOGT-NTO:s informationschef Åsa Hagelstedt från Ludvika. De ska alla lägga ut texten och välja musik i P1 i sommar.

Största namnet var dock divornas diva Anita Ekberg - fortfarande i krig med svenska journalister. Sätt Anita Ekberg i ett rum och det kommer ett gnistregn som får andra, mer vardagliga svenska stjärnor som Mauro Scocco, Martin Stenmarck och Babben Larsson i samma rum att likna svarta hål.

Vid presentationen av radions sommarpratare stod det klart att Anita Ekberg vid 73 års ålder fortfarande inte glömt hur man trollbinder en åhörarskara. Och att hon inte heller glömmer en oförrätt.

- Efter 55 år tycker jag fortfarande inte om svenska journalister. De har skadat mig så väldigt mycket, sagt så många otrevliga saker: Jag är ingenting, vad gjorde jag i Hollywood...

- De har inte förlåtit mig för att jag lämnade bekväma Sverige vid 19 års ålder för att ge mig ut på äventyr. På den tiden åkte svenskarna bara till Köpenhamn för att supa sig fulla. Men jag har gjort 70 filmer. Det är inte mitt fel att de inte visas i Sverige, säger hon till TT-spektra.

Mer läsning

Annons