Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färsk festival med blandade intryck

/

Annons
  • Way Out West
  • Göteborg, Slottsskogen
  • 10/8-11/8
  • Publik: 16 000 besökare per dag

Det som, trots all trängsel, ändå gjorde festivalen till en trevlig tillställning var ett makalöst artistutbud. Världsakter avlöstes med det absoluta bästa Sverige har att erbjuda i musikväg för tillfället. Way Out Wests program är nog antagligen det starkaste en svensk festival uppvisat sedan Hultsfredsfestivalen storhetsdagar under nittiotalet.

Dalarna representerades under festivalen av Ludvika- och Morasönerna Anders Wendin och Peter Morén med sina band Moneybrother och Peter Bjorn & John. Tyvärr så blev det två rätt avslagna historier. Moneybrother är alltid bra live, och spelningen på Way Out West var inget undantag, men det var samtidigt långt ifrån så lysande som det ibland kan vara. Personligen tror jag att låtvalen för dagen är en bidragande orsak till den avslagna känslan. Låtarna från Pengabrorsan är i ärlighetens namn inte särskilt bra, och många nya låtar gör att konserten tappar fart.

Peter Bjorn & John låter ruskigt bra. Det är tajt, välspelat och sången är perfekt. Men bandets låtmaterial är genomgående svagt, och det är faktiskt bara i visselhitten ”Young Folks”, som för dagen gästas av Annika Norlin, som det bränner till på allvar.

Manu Chao, The Hives och Kanye West i all ära, men festivalens absoluta höjdare var amerikanska Sparta och Annika Norlins ”sidoprojekt” Säkert! Båda akterna bjöd på magi på festivalens minsta (och ljudmässigt bästa) scen. För en stund var irritationen över den milslånga toalettkön som bortblåst.

TOBIAS ANDERSSON

Mer läsning

Annons