Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får Zytomierska fingret tillbaka?

Annons

Kommer ni ihåg barndomens spegel? Ett genialt sätt att borsta av sig kritik eller påhopp. Ingenting biter, ingenting fastnar på den som langar upp kardan och bjäbbar "spegel" som svar på en tjaskig kommentar. Skicka skiten tillbaka, liksom.

"Fuck you right back" säger Sveriges största blogg-gås, Katrin Zytomierska till den som fuckar med henne. Muckar du så får du smaka. Och den som tycker till om hennes vilda åsiktsfäktande och rasande politiska inkorrekthet kan se sina invändningar rinna rätt ner i kommentarsfältens avloppssil. På Katrin Zytomierska biter inget.

Men frågan är om det funkar i all evighet?

I helgen publicerade hon ett blogginlägg i sin populära (eller åtminstone väl lästa) blogg Fuck you right back. Där faller hon ut i furiöst raseri över familjens barnflicka som har "rymt". Katrin är arg för att hon gått i god för barnflickan som hon beskriver som "en enkel bondjänta" från polska landsbygden. Hon har fixat visum åt henne att följa med familjen till USA. Nu är hon borta. Trots att Zytomierska har bjudit på "skönhetsbehandlingar, glass, godis, kakor och pizza." Trots att barnflickan fick "mer ledigt än de flesta barnflickor" och trots att Zytomierska planerade att fixa städjobb och en engelskakurs åt henne.

"Jag önskar henne allt ont och jag kommer aldrig tillåta henne ett liv i Sverige. Hör jag att hon kommit till Sverige för jobb så kommer jag sätta stopp för det. Jag har gjort det förut och gör det med lätthet igen." skriver Zytomierska med flickans namn och bild. Och texten: Wanted - dead or alive.

Fuck you right back var ordet.

Men kommer ni ihåg dubbelspegeln? Den här fantastiska oändlighetsgrejen att man kunde vända spegeln igen och skicka det fula fejset tillbaka en gång till?

Katrin Zytomierska har skapat en illusion av att man kan gå hur långt som helst utan att uppdragsgivarna slutar ringa. I stället för att rygga för hennes obehagligheter har magasin som Filter skrivit fascinerade reportage om marknadsföringssmarta paret Zytomierska/ Rimér.

Jag tror att Zytomierskas skit eventuellt kan komma att speglas tillbaka på henne själv.

Enligt Aftonbladet ska hon ha blivit polisanmäld. För dödshot. Tveksamt om det finns grund för det. Men blogginlägget är bortplockat. Och frågan är om mediekanaler, kolleger och uppdragsgivare på det pr-företag Zytomierska driver fortsättningsvis vill bli ihopkopplade med en person som ser slaveriet som rimlig samhällsordning. Som tror att man kan köpa en annan människa med en glass och en skönhetsbehandling. Och som spyr ur sig den typen av åsikter i offentligheten. Hoppas inte.

Mer läsning

Annons