Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falutjejer i Trollywood

Annons

Masjävlar handlar om tre systrar som ska fira sin pappas 70-årsdag.

Under dagen får systrarna chansen att konfronteras ordentligt. Intrigerna tätnar och enligt Maria Blom handlar filmen om människor som inte pratar med varandra och om livet som bara tuffar på.

Systrarna spelas av Sofia Helin, Guldbagge-belönade Ann Petrén och Kajsa Ernst, känd från filmen Miffo. Kajsa Ernst spelar den familjefrälsta äldsta systern i Rättvik och mamma till Cecilia Forss, Elin Pålsson och Maja Andersson. Falutjejerna fick sina roller efter en casting på Ernst Rolfgården.

- Det var min teaterlärare som tipsade om castingen. Jag fick provfilma med Kajsa Ernst och efter fem dagar var det klart att jag skulle få en roll. Det känns otroligt kul att vara med på något proffsigt för en gångs skull, säger Cecilia.

Cecilia Forss och Elin Pålsson går båda på estet-teaterprogrammet i Falun. Elin första året och Cecilia sista. Maja Andersson går i sjuan på Söderbaumska skolan i Falun och saknar liksom Elin tidigare filmerfarenhet. Cecilia däremot har bland annat medverkat i en teateruppsättning med Riksteatern, spelat med i musikaler, reklamfilmer och agerat statist i både film- och tv-inspelningar.

Cecilia beskriver filminspelningen med Masjävlar som trygg och proffsig.

- Det är så enkelt att jobba med Maria Blom. Man är aldrig nervös och säger hon att något är bra så kan man lita på det, säger Cecilia.

- Filmen tar upp kontrasterna stad och landsbygd och man kan nog säga att många fördomar besannas.

Cecilia hoppas på att filmen ska öppna upp för nya möjligheter inom filmvärlden.

- Det här med film är mitt liv. Det är det här jag vill göra. Jag samlar erfarenheter.

I morgon åker Cecilia Forss och Elin Pålsson ner till Trollywood för att spela in de sista scenerna. Maja Andersson är redan på plats. Till jul kan vi se resultatet.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons