Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falutjej medverkar i Mamma Mia

Annons

Den 11 augusti debuterar Ida Högberg i de större sammanhangen. Det är säsongspremiär för ABBA-musikalen Mamma Mia och den snart 22-åriga Falutjejen är med i ensemblen, vilket bland annat innebär körsång och dansnummer. Dessutom är hon reserv för huvudrollen Sofie och även för dennes kompis Lisa. Ida, som "jobbat bort" sitt dalmål, är mycket nöjd.

-De behövde nytt folk, så jag gick på audition. Uppenbarligen tyckte de att jag var rätt person för jobbet, säger Ida.

-Det är mitt första jobb och det är en väldigt bra erfarenhet. Det känns otroligt kul att få repa in huvudrollen, att axla ett så stort ansvar. Jag kommer säkert att få hoppa in i den rollen vid något tillfälle. Det är en oerhörd kick att repetera Sofies roll. Visst kommer det att bli nervöst, men samtidigt är jag väl förberedd.

Ida måste vara beredd att hoppa in i sina reservroller och eventuella besked kommer hon att få samma dag som föreställningen ska ges

-Jag repar på tre olika sätt för de olika rollerna, trippelt upp kan man säga. Det kommer att bli väldigt lärorikt, säger Ida som lämnade Falun redan som 16-åring.

-Jag flyttade till Sandviken för att gå musikallinjen på gymnasiet. Efter det började jag på Balettakademins treåriga musikallinje i Göteborg. Jag tog examen därifrån i fredags. Sedan fick jag jobb direkt. Det är svår konkurrens i branschen, jag är jättetacksam!

Ett tecken på Idas begåvning fick hon för övrigt redan vid examen. Hon fick då motta Tage Danielssons Animalen-stipendium på 10000 kronor. Detta fick hon tack vare fina prestationer i slutproduktionerna, då hon var med i skolans uppsättning av West Side Story.

JONAS WETTMARK

Mer läsning

Annons