Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluns kammarmusikförening firade jubileum

Annons

Det blev inte en sjudundrande kväll att minnas, utan mer som en i raden bland alla de 240 föregående, när Kammarmusikföreningen i Falun firade sitt fyrtioårsjubileum.

Efter inledning med kort fanfar och hälsningsord av föreningens ordförande Margareta Åberg bjöds ett omväxlande program av idel Mozartsk härkomst, i ett fall i form av arrangemang för gitarr.

Gunnar Ternhag presenterade människan och brevskrivaren Wolfgang Amadeus i skiftande sammanhang. Via sju brev gavs en fyllig bild av personen Mozart, hans förhållande till fadern och den tid i vilken han levde.

Brevavsnitten gjorde kvällen särskilt trivsam och publiken inspirerad att ta till sig såväl musik för piano som för stråkar, solosånger och kvartettsatser. Konservatoriets elever gjorde genomgående solida insatser och Mozarts musik rättvisa.

I pausen berättade Margareta Åberg minnen från knappa tjugotalet år i föreningens styrelse och från Riksförbundet Sveriges kammarmusikföreningar uppvaktade Anders Jansson med inspirerande hyllningstal - till alla som genom åren ideellt lagt ner näst intill oöverskådliga mängder av tid på allt det som ingen ser, men som ändock måste till för att en konsert ska bli av och en verksamhet fortleva.

Hemsidan www.arrangera. just.nu rekommenderades alla fåkunniga eller den, som för beslutsfattare/politiker vill visa uppgifternas mängd och starkt skiftande innehåll.

CHRISTER EKLUND

Mer läsning

Annons