Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falun får storjazzbesök

Annons

I kväll får Falun storjazzbesök. Det är dags för Andreas Pettersson Quintet att ta sig an Elsborgs scen i Falun. I denna kvintett ingår ingen mindre än Ernie Watts, en av världens främste tenorsaxofonister.

2001 åkte den svenske gitarristen Andreas Pettersson till Los Angeles för att samla ihop sitt drömband och det var då Virginiabördige Ernie Watts kom in i bilden.

Andreas Pettersson har tidigare turnerat och spelat in skivor med jazzvirtuoser som Ed Thigpen, Junior Mance, Joe Sample, Bobby Durham, Horace Parlan och Deborah Brown.

Ernie Watts var under ett par år på 1980-talet medlem i Rolling Stones och är numera fast medlem i Charlie Hadens Quartet West. Han har hörts tillsammans med artister som Quincy Jones, Aretha Franklin, Lee Ritenour och Donna Summer för att nämna några.

I Andreas Pettersson Quintet ingår förutom Pettersson och Watts även pianisten Daniel Tilling och Jan Adefeld på kontrabas. Sedan starten 2001 har gruppen turnerat både i Kalifornien och Sverige vid ett flertal tillfällen, nu senast på Stockholms och Umeås jazzfestivaler.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons