Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falubor tävlar i TV4:s The Voice

/
  • I kväll drar TV4:s storsatsning The Voice i gång. Christian Hedgren och Erika Desirée Andersson från Falun är med och tävlar om sångcoacherna Carolas, Magnus Ugglas, Petters och Ola Salos gillande. Och om att bli Sveriges bästa röster.

Falusångarna Christian och Erika är i vår aktuella i TV4:s storsatsning The Voice. I kväll drar det i gång med stor blindaudition med Carola, Magnus Uggla, Petter och Ola Salo i jurystolarna.
– Jag minns ingenting. Jag fick en blackout, säger Erika om att sjunga för Sveriges största artister.

Annons

I vår kan de bli coachade av Sveriges artistelit. För Christian Hedgren och Erika Desirée Andersson kan det stora äventyret börja om de klarar sig igenom blindtestet i TV4:s storsatsning The Voice som börjar i kväll.

– Vi vet ju redan hur det går, om vi kommer vidare. Men det får tittarna se i något av veckans tre avsnitt, säger 26-åriga Christian Hedgren från Falun.

Han arbetar till vardags som mark- och anläggningsarbetare men har sjungit melodiös hårdrock så länge han kan minnas. Just nu spelar han in skiva med nya bandet Sunstrike. Och så har han sökt till Idol ett par gånger tidigare. Det har Erika Desirée Andersson också men ingen av dem har kommit vidare. Christian hade inte tänkt vara med mer i talang-tv men ändrade sig när TV4 ringde och ville ha med honom i The Voice.

– Jag kände att Idol inte var min grej. Det är förnedrings-tv som handlar om att bygga upp och sedan slå ner människor. Det är ju skittaskigt. Men Tv4 hade fått tips om mig, jag bestämde mig för att ge The Voice en chans och det visade sig vara en väldigt seriös produktion med bra crew.

19-åriga Erika som har gått Boomtowns utbildning på Brunnsviks folkhögskola har tävlat i mindre talangjakter sedan hon var nio år. Hon sökte själv till The Voice med en egenkomponerad låt. Vid första audition inför publiken och den bortvända juryn valde hon att sjunga Kents Utan dina andetag.

– Det var väldigt nervöst. Jag minns ingenting. Jag fick en blackout, konstaterar hon.

Både Christian och Erika tycker att den nya trenden med talangtävlingar som fokuserar mindre på utseende och mer på röst är positiv.

– Jag tycker att man får en ärligare chans när rösten bedöms först. Först om coacherna gillar en så vänder de sig om, säger Erika.

– När man lyssnar på en platta så fastnar ju musiken först. Sedan när man får se artisten så kan det bli "men vad i helvete, var det så där han såg ut?". I Idol till exempel är det ju tvärtom, säger Christian.

Om ni går vidare så kommer ni att få Carola, Uggla, Salo eller Petter som egen coach, vem har ni önskat er?

– Alla verkar väldigt bra att ha att göra med men jag skulle nog vilja ha Uggla. Han har alltid gått sin egen väg. Han skiter i allt, säger Christian.

– Ola Salo är cool. Men det spelar ingen roll. Alla har något bra att ge tror jag.

Mer läsning

Annons