Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluband spelar på Nalen

Annons

Jonas Asplind är en av två gitarrister i Ninja Dolls. Han är ordförande i musikföreningen Varpgården som har ett eget studio- och replokalshus i Falun. Han är också sambo med Emma Norling, basist i Ninja Dolls som har replikal i Varpgården.

Gick det bra för er i Köping i helgen?

- Ja. Det var kul. Det var en speciell spelning... en bra spelning, även om det inte var så mycket folk där. Det var kanske 65 personer.

Berätta om spelningen i Stockholm i kväll... vad händer?

- Det är tre band förutom oss, och vi ska spela på Nalens stora scen. Det är lite kul att vi har fått den här spelningen. Jag och Emma var nere på Popstad (i Jönköping) och lyckades smuggla oss in på en demolyssning de hade där nere fast det bara var för Jönköpingsband egentligen.

Demolyssningen i Jönköping ledde till kontakt med arrangörerna bakom 100% Osajnat, en demokväll som i vanliga fall brukar hållas på klubben Alcazar dit bolagsmänniskor från musikbranschen går för att kolla in nya, heta band.

Just i kväll när Ninja Dolls spelar flyttar Osajnat in i finsalongen på Nalen.

Bandet bildades 2001 och förutom Jonas Asplind och Emma Norling finns gitarristen Martin Ljuse och sångerskan Victoria Holden med i den nuvarande sättningen.

- Vi har nyss blivit av med vår trummis. Hon var från Skellefteå och har varit här och pluggat, och hon har nyss flyttat tillbaka hem.

På Nalen i kväll hoppar holländaren Frank Kooistra in som vikarie på trumstolen.

- Han har varit med och roddat åt oss tidigare. Vi gjorde väl en 30 spelningar förra året och han är en gammal kompis som har åkt med. Han är en grym trummis, konstaterar Jonas Asplind.

- Det är dags att Falun får fram ett band, så det inte bara är i Borlänge det händer något. Vi jobbar hårt för det här och tycker verkligen det är på tiden att någon härifrån lyckas.

Fotnot. Ninja Dolls har nyligen anslutet sig till ett nystartat bokningsbolag från Krylbo som fokuserar på hårdrock och punk. Mer info om dem hittar du på stayevilproductions.tk

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons