Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluband segrade - nu väntar Norgeturné

Annons

Sex band hade tagit sig vidare till finalen efter tre deltävlingar - Pergolos, Mozkovitch, The Sweetpads, No Lack of Feedback, Panzer Princess och Black Ladies.

Arenan var fullknökad och de dryga 350 personerna i publiken innebar nytt publikrekord för stället.

Efter sex kortare set så var det dags för juryn, där bland annat undertecknad ingick, att kora de bästa. Tre band utmärkte sig särskilt efter överläggningarna var klara.

På tredje plats kom Faluns Mozkovitch med sin riffbaserade hårdrock. Sångaren Arvid Johnsson uppträdde i något som liknade en stjärngossesärk.

Andraplatsen kneps av The Sweetpads från Gagnefstrakten. Även de spelade svängig hårdrock med rötterna i 70-talet och överraskade med en trumpet i sättningen.

Vassast var dock de hårt rockande Black Ladies och bland jurymedlemmarnas kommentarer kunde ord som "snortajt", "satanisk tyngd" och "nästintill tekniskt fulländat" höras.

Black Ladies vann studiotid och femtio tryckta skivor. Men det var inte allt. Förutom det sedvanliga Garage-priset så hade jurymedlemmen Robban Ekholm ett ess i rockärmen. Hans specialpris innebar en veckas turné i Nordnorge till sommaren, med bland annat spelningar på två ungdomsfestivaler.

Black Ladies var nöjda efter segern.

- Det var tur att vi vann - hela bandet är så dåliga förlorare, säger Robban Bäck.

Turnépriset var extra grädde på moset.

- Det var en överraskning. Det ska bli jäkligt kul att spela i Norge och träffa lite norska flickor.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons