Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluband på bioduken

Annons

Förra sommaren fick vi ett tips om att de sökte ett synthband till en filmproduktion i Vänersborg, säger Carl-Johan Lann.

Det visade sig vara Tjenare kungen av Ulf Malmros, en film som utspelar sig 1984 och som frossar i diverse företeelser och estetik från nämnda decennium. Blunda, som hämtar mycket näring från exempelvis tidiga Depeche Mode såg sig kallade.

Efter att ha skickat in några demos blev de kontaktade av producenten och åkte sedan ner några gånger i höstas för att filma.

Dessutom fick Carl-Johan Lann frågan om han ville lägga sången på låten Berlin Berlin, som är med i Tjenare kungen och som är skriven av Jimmy Lagnefors. I filmen framförs den av synthbandet Happy Gigolos, där Blunda agerar band, frontade av skådespelaren Daniel Gustavsson.

- Den kommer att släppas som e-singel och kommer att kunna laddas ner på cdon när som helst.

Att vara med i en film av Ulf Malmros känns som en dröm, menar Carl-Johan Lann, som är ett stort fan av exempelvis Smala Sussie.

- Jag satt hos frisören och färgade håret när de ringde och berättade att vi skulle vara med och det blev ett riktigt liv därinne, säger han.

Blunda bildades 2003 med ambitionen att göra elektronisk, dansant pop med 80-talskänsla och har bland annat tack vare flitigt livespelande gjort sig ett ganska stort namn i synth-kretsar.

- Från början var det inte så allvarligt, det var först bara meningen att vi skulle spela förband åt Paris, men det har rullat på. Någon har sagt att vi är ett världsberömt demoband i synthgenren.

Till sin hjälp har de numera det lilla managementbolaget Promopop, som varit ett bra stöd.

Ambitionen finns att landa ett skivkontrakt i framtiden, men fokus läggs för närvarande på att spela live. Ett antal spelningar är bokade till hösten, bland annat på galapremiären av Tjenare kungen den 8 september i Göteborg.

Filmen har premiär i hela landet den 16 september.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons