Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluband får skivkontrakt

Annons

Prey spelar hårdrock. Varken mer eller mindre och utan andra påklistrade etiketter. Två av medemmarna, Peter Bäcke och Thomas Nyström har ett förflutet i Faluns förnämsta pudelhårdrockare Dream Doc, som var lokala storheter och som splittrades en kort bit in på 90-talet.

För tre år sedan bestämde sig de båda barndomskamraterna för att ta upp tråden igen och inredde ett hörn med studioutrustning i Peter Bäckes garage.

- Vi började skriva låtar och har tolv stycken nu, vi har skrivit och spelat in dem samtidigt, säger han.

Övriga bandmedlemmar engagerades och för ungefär ett år sedan fick de kontakt med ett bolag i Belgien som var intresserat och sedan dess har e-posten gått varm. Först nu har diskussionerna burit frukt och det är spikat att en skiva kommer att släppas. I mars kommer bandet att åka ner till Malmö och studion Roastinghouse för att lägga upp riktlinjerna. Producent är välrenommerade Anders Theander (Pain of Salvation, Last Tribe, m fl). Grunderna ska sedan spelas in hemma i garaget i Falun, som vid det här laget är fyllt till hälften med musikgrejer.

- Vi gör mycket pre-production själva innan det är dags att gå in i studion i Malmö igen.

Övriga medlemmar i Prey är Fredrik Plahn, keyboard, och trummisen Patrik Johansson, som för närvarande är på äventyr i USA tillsammans med Yngwie Malmsteen. Den legendariske gitarrfantomen ringde för den delen hem till Peter Bäcke för inte så länge sedan mitt i natten för att ställa en besynnerlig fråga.

- Han hade ätit kyckling dagen innan, som han hade i kylen. Han undrade om det var okej att äta den dagen efter. Jag sade att det var det om den var ordentligt tilllagad.

Det var Peter Bäckes första konversation med herr Malmsteen, som troligen var en smula på trycket. Förmodligen fanns också en fnissande Patrik Johansson i bakgrunden.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons