Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu Funk firar 10 år

/
  • Funkar. Nicklas Hilleskär och Kalle Strand bjuder in till 10-årsjubileum med Falu Funk på Rådhusgården i helgen.  Foto: Kjell Jansson

Annons

- Det är första gången vi har gästartister på det här sättet. För två år sedan dök Timbuktu och hans band - som hade spelat nere på torget tidigare på kvällen - upp och spelade med oss. Men i år är första gången vi bjuder in gästartister, säger Kalle Strand, en av grundarna till Falu Funk.

Bandet Falu Funk startades i en replokal 1997, då under namnet Falu Funkförening. Första spelningen gjordes på Banken samma år och på den tiden utgjordes repertoaren av jazzig, instrumental funk. Idag är det gamla kända soul-, hiphop-, R&B- och housecovers som gäller.

Med i den första uppställningen fanns förutom Kalle Strand och Nicklas Hilleskär (de sista originalmedlemmarna som finns kvar och som idag utgör kärnan i funkkollektivet) falumusiker som Göran Olsson, "Biffen" Karlsson och Nicklas Karlsson.

Numera är Falu Funk ett band med en ständigt varierande skara musiker från hela riket.

- I år kommer bland annat Jimmy Källkvist som till vardags spelar bas med Carola, Erik Gadd och Martin Stenmarck, Sebastian Nylund som är gitarrist åt Tomas Ledin och Per Heed - producent och låtskrivare åt Måns Zelmerlöw, säger Kalle Strand.

- Det är otroligt att få upp sådana proffsmusiker till Falun en gång om året. Folk uppskattar verkligen det, säger Nicklas Hilleskär.

Förutom jam med Falu Funk har publiken tungt gung med dj St:Göran att vänta på dansgolvet hela helgen.

Mer läsning

Annons