Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu Funk dubblar på Banken

Annons

Kalle Ström, du är en av arrangörerna och spelar i Falu Funk. Varför ska man gå till Banken i helgen?

- Jag tycker så här; Bättre livestämning inom den här genren är det svårt att få tag på i det här länet, ja, i det här landet egentligen. I helgen ges ett gyllene tillfälle att uppleva dansant soulfunkmusik. Dessutom är Banken en schysst spellokal, som tillåter bra publikkontakt. Vi kommer att bjuda på både glädje och kärlek!

Vad är Falu funkförening?

- Vi är ett stort musikerkollektiv med 20-25 musiker som spelar i olika konstellationer vid olika tillfällen. Vi framför ingen egen musik, men vi är inget "vanligt" coverband heller. Det som skiljer oss från andra är framför allt repertoaren som består av soul och funk inriktat på dans. Tänk James Brown, Prince.

I helgen då?

- Vi är åtta, eventuellt nio, som spelar i helgen. En kvinnlig och en manlig sångare och så en som rappar. Vi är två på percussion, så det blir en del kongas och bongos. Normalt har vi blås också, men det får vi inte plats med på Banken.

- Både före och efter spelningarna bjuder Tomas "Tjompen" Bergström och Göran Dalström, som är kvällens dj:s, på väl valda dansalster.

Om man missar er i helgen, när får man nästa chans?

- I sommar spelar vi på Falu folkmusik festival. Vi har spelat där tre gånger förut. På förra årets spelning var stämningen riktigt bra, Rådhusgården var fullsatt.

MARIA RINGBORG

Mer läsning

Annons