Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett rätt så trevligt gäng

Annons

Clownen var inte med på maskeradrockarna Slipknots Hultsfredsspelning - han var tvungen att ta hand om sin familj. Förra gången jag såg dem var spikhuvudet Creg inte med. Men Slipknot är så många att det inte märks om en eller annan får stanna hemma. Live är de ändå en rockcirkus som få slår när det gäller att hitta på hyss och kul saker på scenen.

De hoppar omkring, byter masker, bankar på plåttrumsetet med ett basebollträ och manar på publiken att ömsom sätta långfingret i luften, ömsom sätta sig på huk - vilket 90 procent gör.

Kanske är det för att de är så många som framför allt trummorna låter ganska otajt. Den brötiga ljudbilden gör också sitt till, det är raka motsatsen till knivskarpt.

Låtmässigt blir Slipknot också lite jämntjocka och grötiga i längden, även om det inte saknas guldkorn.

Den nya singeln Before I forget hör till konsertens höjdpunkter, med en refräng som verkligen sätter sig. Pulse of the maggots från plattan Iowa är också grym, likaså People=shit.

Men det är mycket snömos också. Lite mer variation skulle inte skada.

I sista låten, den gamla Surfacing, blir det lite scratching från dj:s håll. Lite mer sådant skulle behövas för att krydda mycket av det övriga också.

Tidigare i karriären var de betydligt vildare på scenen, med äkta spyor och slagsmål mellan medlemmarna.

I dag har de mest utseendet kvar. Och trots att de ser så ruggiga ut så verkar de vara ett ganska trevligt gäng. Sångaren tjatar ideligen om "family values" och att man ska ta hand om varandra. Men så har de en låt som heter Dualism också. Hans slutord blir de passande:

- Stay sick - take care of yourselves!

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons