Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett kreativt kaos"

/
  • Skaparverkstad. Moa Ylvén håller på att skapa sitt budskap till uttryckskiosken bakom henne. Hon har blandat en massa saker som för henne visar på alla valmöjligheter i livet.
  • Budskap och märken. Under festivalens workshops fanns många budskap och märken att beskåda.

Annons

Cozmozparken var full av kreativitet och skaparglädje under gårdagen då Peace & Love's workshops var i full gång. Och det gröna plåtskjulet i parken är inte så grönt längre utan fullt av färgglade bilder och budskap.

- Vi har gjort en uttryckskiosk. Man uttrycker något man vill förmedla, säger Anna Fjällbäck som använder ett stort plastlock som färgpalett.

- Det som är roligt är att vi kan inte styra var det blir. Och det är kanske först i slutet man riktigt vet vad det blir, ett kreativt kaos. Vår kiosk har blivit vår organism.

Till en början var det inte tänkt att organismen skulle vara en kiosk utan en jättelik tabloid.

- Vi trodde först att vi skulle hålla till vid staketet men sen fick vi tänka om, säger Anna Fjällbäck och pekar på staketet som skiljer parken från campingen.

En bit bort från uttryckskiosken står Åsa Hylen och gör ett virkpreformence. Med hjälp av armarna virkar ihop skjortor, tröjor, byxor och andra klädesplagg.

- Jag lämnade virkbeskrivningen hemma för att se om det gick att återge något nytt, säger Åsa Hylen.

En lång svans ligger på backen framför Åsa och längst ut är massvis med kläder ihopvirkade till en stor boll.

- Cool. Den blå var fett cool, säger en tjej i knallrött läppstift som står och beskådar den ihopvirkade klädmassan.

Margareta Marjeta håller i "Tyck och tyck"- workshopen där man trycker på budskap och mönster på klädesplagg. Till en början var det tänkt att man skulle ta med eget klädesplagg att trycka på men för den som inte hade ett plagg att trycka på kunde ta av kläderna till virkningen. Och det är många som vill sätta sitt budskap på ett plagg.

- Jag hade tänkt att jag skulle försöka föra statistik men jag vet inte hur det går med det och vilka jag ska ta med, säger Margareta Marjeta.

Temat för årets festival är, som bekant, revolution men i vimlet av alla klädesplagg finns några plagg som påminner folk om vad festivalen heter och syftar till att åstadkomma.

"Den vackraste stunden i livet var den när du kom" har Mia Westas från Uppsala tryckt på en vit t-shirt.

- Min kompis har precis fyllt 18 år och hon ska få den. Det är en från en Lars Winnerbäck-låt och hon gillar honom, säger Mia Westas.

Mer läsning

Annons