Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett hårt paket på turné

Annons

Frank Kooistra, trummis och främste talesman för Mustain, berättar om bakgrunden till Clown show:

- Vi har spelat för i princip samma publik i Falun och häromkring så länge och kände att vi ville komma ut lite mer, säger han.

I somras föddes idén att sätta ihop ett proffsigt promotionmaterial, innehållande information, en cd-skiva och en affisch. För att göra det hela mer attraktivt värvades även bandet Chainwreck i höstas.

Detta hårda paket skickades för några veckor sedan ut till ett 40-tal arrangörer från norr till söder. Än fler kan vänta sig att höra av Clown show framöver.

Hur har responsen varit?

- Ungefär som vi väntat oss, faktiskt. Några tyckte det lät intressant, några var redan fullbokade och några sade att 'det här vill vi inte ha något med att göra'.

Några bokningar är inte spikade, förutom den nu på lördag och den arrangerar banden själva.

- Ärligt talat var vi lite sent ute, så vi får skylla oss själva. Men banden finns ju kvar. Vi får fortsätta till sommaren och hösten, säger Frank Kooistra.

Ett annat problem är att få betalt för spelningarna.

- Många arrangörer är så snåla. Det är okej att spela gratis om det gäller mindre ställen som Valla, men krogar drar ju in pengar på ölförsäljning och sådant.

Fördelen med att samarbeta, förutom att man har mer musik att erbjuda, är att kontaktnätet blir större.

- Det är lättare om man känner till arrangörerna. Chainwreck är till exempel i Finland och spelar den här veckan och de kontakterna ska vi försöka utnyttja.

Banden raggar också spelningar var för sig, exempelvis på sommarens festivaler.

Varför just Clown show?

- Det började med att vi hittade bilden på clownen, som vi använder. Efter en stunds spånande blev det Clown show.

I morgon kväll drar alltså två gycklande metalband in på restaurang Elsborg i Falun. Dessutom värmer det unga dödsmetallbandet Disharmony upp allra först.

Fotnot: Konserten börjar 21.00

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons