Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enviken-band på Harrys i kväll

Annons

Red Roosters, Curly Phillips and the Night Riders och Satellites är trippelpaketet som ska rita om kartan för en kväll. De senare spelar instrumentalmusik á la Ventures och är i och för sig från Svärdsjö, men omfattas ändå av samma anda.

Både Curly Phillips och Red Roosters är på gång med varsin ny skiva, i februari respektive april.

- Vi håller på med finputsningen nu, säger Ulf Back, sångare och gitarrist i Red Roosters.

24 låtar har spelats in och av dessa ska de bästa gallras ut.

Den kommande skivan är bandets andra och innehåller mest eget material. Någon gammal goding finns också med, samt några nya låtar från Eva Eastwoods penna.

- Jag tog mod till mig i somras och frågade om hon hade några låtar som vi kunde använda. "Vad vill du ha? Jag har spelat in ungefär 500 låtar", svarade hon. Vi fick ett band och plockade ut de låtar som passade oss, säger Ulf Back.

Musikaliskt handlar det om en mix av gammal rhythm'n'blues, rockabilly och rock'n'roll.

- Vi håller oss inom de tre grupperna. Mina rötter kommer från Sun Records grejer med svart r'n'b och vit rockabilly. Det ska vara lite svårdefinierat, det blir roligare då.

Curly Phillips and the Nightriders spelar rockabilly med enstaka inslag av country. På deras skiva finns också en hel del eget material, blandat med äldre låtar.

- Det är kanske inga standards, utan lite mer okända grejer, säger sångaren och kompgitarristen Hans Adeström.

Tidigare har de medverkat på en samlingsskiva, men det här är bandets första egna fullängdare. Med den i bagaget ska de ut och spela så mycket som möjligt. Bland annat har kontakter knutits med arrangörer i Frankrike.

Musiklivet i Enviken är allt annat än dött. Det kryllar av band och konserterna på bland annat Tornado Club lockar många människor.

- Det roliga är att det börjar komma mer och mer ungdomar. Och deras morsor och farsor också, säger Ulf Back.

Han hoppas kunna flytta den goda stämningen från konserterna i Enviken till Harrys.

- Det känns lite speciellt. I början tänkte jag inte så mycket på det, men den här kvällen visar att det är nåt med Enviken i alla fall. Det gäller att hålla myten levande.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons