Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entusiaster köade för nytt dataspel

Annons

Det var fullt med folk både i och utanför butikerna. Jag köpte själv ett extra exemplar och sålde det dagen efter för dubbla priset, säger Pontus Wåhlin, som var en av de köande utanför Game i Kupolen.

World of Warcraft lanserades för två år sedan och är i dag världens överlägset mest populära onlinerollspel. Det spelas aktivt av åtta miljoner människor, vilket gör att landet Azeroth, som spelvärlden kallas, snart har ett invånarantal lika stort som Sverige. World of Warcraft har med tiden blivit ett eget samhälle med egna seder och sin egen historia, och det finns till och med spelare som firar högtider såsom jul och bröllop i den virtuella världen.

Vid midnatt släpptes så det hett efterlängtade expansionspaketet Burning Crusade som tillåter medlemmarna att spela i två nya klasser, använda mängder av nya föremål samt utforska ännu en gigantisk kontinent av spelvärlden. Utanför en butik i Stockholm där en av utvecklarna fanns på plats för signering samlades över 1500 människor, och köerna ringlade sig genom två kvarter. Även i Dalarna var det lite av masshysteri kring spelsläppet.

-Folk kom med sovsäckar och började köa redan klockan tre dagen innan, säger Ola Flodins, butiksansvarig på Game i Kupolen, och här utanför hade det samlats runt fyrahundra personer.

Många butiker höll nattöppet för World of Warcraftvaka och mängder av fans hade klätt ut sig till någon av karaktärerna i spelet. Flera butiker anordnade även tävlingar där den med bäst utstyrsel belönades med specialversioner av expansionen.

ERIK NAHL...N

Mer läsning

Annons