Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Energiskt med Nanne

/

Annons

När man har svårt att hitta något intressant i vissa artisters musik finns det ofta annat att se till. Det finns alltid en verklig människa bakom och människor är aldrig ointressanta. Med personen bakom i åtanke, kan därför den mest horribla musiken få mening och existensberättigande.

Nanne Grönvall är varken horribel eller tråkig. Däremot kändes en uppladdning med hennes sommarprat roligare än hennes låtkatalog. Hon berättar om sin minst sagt hårda uppväxt med en spritlangande mormor och den styrka musiken gav henne i dessa tuffa tider.

Grangärdefestivalen är en familjär tillställning precis vid vattnet och en lika fin som välbehövlig kontrast till fylleslaget Peace & Love. Kvällen till ära bjuder dessutom på strålande väder.

Nanne Grönvall anländer i en båt som lägger till precis bakom scenen och är igång minuten senare. Det är energiskt, teatraliskt och så rock’n’roll som det kan bli med en repertoar som är överrepresenterad av melodifestivalbidrag. Kompbandet är både bra och engagerat. Det är förstås tydligt vem som är frontfigur, men Nanne pratar alltid om vi och inte jag, vilket är fint.

Jag gillar faktiskt inte musiken, men min respekt är intakt konserten igenom. Det tillsammans med den fina tillställningen gör att jag inte hade kunna valt ett bättre sätt att spendera min kväll.

Boka vad ni vill, jag kommer nästa år.

Annons