Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En Speldosa med mix

Annons

Björn Skifts firar i år 40-årsjubileum som artist. Det var 1962 som han var med och startade Slamcreepers.

- Ja, så kan man ju se det, men jag brukar räkna 1966 som mitt startår. Det var då vi blev ett professionellt popband.

Efter att i många år ha jobbat med filmer, shower, musikaler och tv-produktioner känner Skifs att det är kul att gå tillbaka till att sjunga igen.

- Jag är fortfarande sugen. Jag har fortfarande aptit på det här.

Skivan Back on track har följts upp med en turné i svenska städers teatrar och konserthus. Nu når turnén Chinateatern i Stockholm där tre föreställningar i veckan, under fem veckor, ska göras.

Att göra Speldosa på Olnispagården till något av en tradition var något av hans hemliga ambition, avslöjar Skifs. När Speldosa i sommar arrangeras för tredje gången, och de två tidigare åren varit artistiska och publikmässiga fullträffar, ser det ut som att han är på väg att lyckas.

Skifs, Glenmark, Falkman och Johnson är alltså klara. Vem som ska bli specialgäst hänger ännu i luften (den rollen fylldes förra året av Povel Ramel). Inte heller historieberättaren (förra året Hasse Alfredson) är spikad.

- Den dörren står öppen än. Men jag tror att vi kommer att presentera ett överraskande namn, säger Skifs och låter förväntansfull.

Speldosa håller fast vid att sätta samman ett program där artisterna väljer svensk musik.

- Det kan vara allt från Lille-Bror Söderlund till... till vad som helst! Men gemensamt för alltihop är att vi klär musiken i modern kostym. Det blir både enskilda nummer, duetter och ensembler, säger Skifs.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons