Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skrattkavalkad

/
  • Uppfriskande och populärt. Baletten gjorde en strålande insats som vanligt i Borlängerevyn.
  • Cruising. Eva-Lisa  Borres hjälpmedelscruising fanns med i årets Borlängerevy.
  • Blondinen. Ulla Sundqvist med sin populära Blondinen förklarade att hon älskar att Ikea kommer till Borlänge. -Nästan alla möbler har karlnamn och det gillar jag.

Årets upplaga av Borlängerevyn har tagit namnet Ett gott skratt och mer passande än så kan det inte bli.

Annons

Genomgående under hela kvällen skrattades det friskt i salongen, stundtals tjöt publiken av skratt.

Efter inledande Partaj tog Blondinen över och hon var så glad över att Ikea ska komma för hon trivs så himla bra på Ikea där väldigt många möbler osv har karlnamn. Ulla var verkligen på sitt allra busigaste humör och gav oss många goda skratt åt en blondins något begränsade funderingar i vardagslivet. Som sig bör så togs det upp lokala företeelser och redan i tredje numret agerade H-G, Hans och Tommy Eko-bönder från Milko som nu ska över till Arla.

Den första akten avslutades med kvällen största höjdpunkter. I Blåljushuset fick H-G verkligen leva ut och busa hejvilt på scenen. Han sprang fram och tillbaka och upp & ner på allt och alla och liknade mest en speedad Duracellkanin ett tag. Efter denna urladdning kom så hela ensemblen ut på scenen utklädda till soldater i Fräsningsarmén. Det hela var så fantastiskt snyggt och genomarbetat med klädsel, instrument, småprat mellan deltagarna osv. Att de också levererade ett flertal av Frälsis största låtar med lokal text var oerhört passande. Jag vill påstå att detta nummer är det bästa jag sett Borlängerevyn göra på de senaste 15 åren i alla fall. Kaffepausen efter denna var mycket välbehövlig då många med mig hade skrattat så vi hade ont i magen.

Inledningsvis i andra akten så kom så skiftet från Nils Persson till Jan Bohman på ett charmigt sätt där deltagarna i ensemblen deklarerade att de kommer att sakna Nils.

Andra lokala företeelser som togs upp var Caremas äldreboende, kossorna i Amsberg och SOS Alarmering. De stående inslagen Söpnarby, Cecilia & Charlotte och Blondinen var alla mycket bra och flickorna i Baletten gjorde två utmärkta inslag, ett i varje akt. Ett uppfriskande och populärt avbrott i det övriga.

Avslutningsvis delade Kicki Bergsten ut årets Widdastipendium till Kicki Arnberg innan vi med ett stort leende på läpparna vandrade ut i den kalla nyårsnatten.

Mer läsning

Annons