Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En rockmagiker på scenen

Annons

Spelglädjen hos Jerry Williams och bandet tycktes bara växa under spelningen och i halvlek vaknade också publiken till ordentligt. Den gamla rockräven släppte tidvis loss rejält på scenen och efter inledningslåten "Belive what you say" blev föreställningen ett enda långt crescendo till den slutliga klimaxen då Rättviksparken fullkomligt kokade i midsommarnatten.

Det tog ett tag för både Jerry, publik och band att släppa loss men det är fullkomligt förståeligt med tanke på att detta var premiären för Jerrys sommarturné. Möjligen saknar vi det utlovade mellansnacket något, men å andra sidan var det musiken vi kom för att höra.

Låtblandningen utgör en bra mix och det är någonstans i halvlek med låtarna "Who´s gonna follow you home" och "Ringside" som spelningen lyfter ett steg. Under kvällen river han av närmast odödliga hits som "It must have been a love affair", "Did i tell you" och "Keep on".

Och mot finalen ser vi Jerry och ett sjumannaband som leker på scenen, som bara verkliga proffs kan. Spelglädjen lyser igenom och Jerry spelar både luftgitarr, svingar mikrofonstativet och kör sitt karaktäristiska scenarbete; allt till publikens förtjusning.

Med sig på scen har han sjumannabandet Rebel Dela Questa som består av Svante Persson på piano, keyboard och dragspel, Åke Sundqvist på trummor, Janne Oldeus på gitarr, Anders Kotz på kontrabas och elbas, Kaj Söderström på keyboard, hammond och gitarr, Viktor Sand och Wojtek Goral på saxofon.

När han avslutar med låten "I can jive" undrar man var detta ska sluta, killarna och Jerry lattjar och rockar loss som få kan. Musiken tystnar. Men inte publiken. De river loss två extralåtar - "Little sister" och "Long tall sally" - för en publik som aldrig tycks kunna få nog. Efter att ha ropats ut för andra gången blir det ytterligare en låt. Först därefter tystnar musiken - men känslan sitter kvar länge.

Och detta var premiären, bäva månde kommande orter som ska besökas. Man vågar knappt tänka på hur det blir när de blir riktigt varma i kläderna. Den gamla rockräven lär lyfta många fler tak i den svenska sommarnatten...

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons