Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En nedtonad Moneybrother

Annons

Innan året är slut kommer Moneybrother att ha gjort 101 spelningar. Efter Cassels återstår fyra stycken. Oftast handlar det om stimmiga klubbar eller festivalspelningar, men Anders Wendin är inte främmande inför att spela för en sittande publik.

-Vi har gjort det flera gånger under turnén. Det känns ganska skönt, man kan ta det lite lugnare. I en lokal som Cassels måste man tona ner, annars låter det bara illa.

Bandet kommer att hålla i gång ett bra tag och chansen finns till lite ovanligare låtval.

-Kanske slänger vi in någon jullåt. Men vi bestämmer aldrig setlistan förrän alldeles innan.

En spelning var tredje dag har gjort ett redan sammansvetsat liveband än mer slipat, tycker han själv. Och trots det höga tempot känns turnélivet inte övermäktigt.

-Vi hade kunnat klämma in några fler spelningar.

Emellanåt har han hunnit skriva lite nytt material och börjar känna att det är dags att börja fila på en ny skiva. Den kritikerrosade To die alone kom i våras - Anders Wendin tycker att det känns som en evighet sedan.

-I och för sig har jag levt med den hela tiden, men nu när det börjar bli dags för alla galor och sådant så känns det som om alla andra släppte sina plattor i går.

Efter alla stundande prisutdelningar tänker Anders Wendin ta en lång semester.

-Man behöver varva ner och få lite perspektiv på tillvaron, säger han.

Men först är det alltså, med Goatbridges försorg, dags att göra ett besök i hemmatrakterna. Senaste gången han spelade i Ludvika var med bandet Monster för tio år sedan. Nu är formatet ett annat.

-Vi får bo på Grand hotell i Ludvika, det är stort.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons