Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En musikalisk vandring

/
  • Mjuka toner. Den enkla och akustiska framtoningen var tilltalande under lördagens konsert i Smedjan i Stjärnsund med Benneth Fagerlund, Mats Ronander och Martin Tallström.  Foto: Ulrika Hansson

Annons

Det var inga trumsolon och dova bastoner som fick råda när Mats Ronander spelade i den fullsatta Smedjan i Stjärnsund. Det var i stället det avskalade som präglade konserten.

- Det är lite mer naket och en utmaning, sa Ronander i en intervju inför spelningen.

Han stod själv för gitarr och munspel. Benneth Fagerlund spelade piano och Martin Tallström slidegitarr. Konserten var jämnbra, men bjöd inte på några större överraskningar. Musikerna gav dock prov på ett brett register.

- Vi ska ha en musikalisk vandring här i kväll, sa Mats Ronander.

Till de känslofulla låtarna hörde exempelvis Kärleken - balladen till Totta och Sanne. Den har Ronander tillägnat sin bäste vän Totta Näslund, som gick bort för två år sedan, samt sin före detta fru Sanne Salomonsen.

De lugna låtarna varvades med blueslåtar, råa munspelstoner och ett glädjefyllt jammande. Det märks att Ronander har trogna fans, sedan många år tillbaka, som väntar på sina favoritlåtar och klappar takten.

De countryaktiga influenserna var också märkbara. Den melodiösa stämsången som Ronander och Fagerlund ibland bjöd på påminde bland annat om Mark Knopflers och James Taylors duett Sailing to Philadelphia.

När Gör mig lycklig nu dök upp mot slutet av konserten var publiken precis det, lycklig. De intensiva applåderna ledde till några extranummer och en tacksam Ronander.

- Jag visste inte att det fanns så här underbara ställen, tack så jättemycket.

Fakta: Musik Blues, Rock

MATS RONANDER

Smedjan, Stjärnsund

Publik: kring 400 personer

Lördagen den 7 juli 2007

Mer läsning

Annons