Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En lyckad avslutning för Toner vid Barken

Annons

Musik | Blandat

MOT LJUSARE TIDER

Falu kammarkör

Dirigent: Tony Margeta

Piano: Erik Svensson

Musik av N Lindberg,

O Lindberg, Alfvén,

Söderman, Söderlundh m fl

Publik: Cirka 70

Norrbärke kyrka,

Smedjebacken, 31/5

Konserten utgjorde final i musikveckan Toner vid Barken, vilken tidigare bjudit bland annat ett framträdande av Mylla den 24 maj och av Inge Hällkvist och Erik Svensson den 28 maj.

En många gånger suckande publik i Norrbärke kyrka slogs av den detaljomsorg kammarkören visade upp. Det var tätt, samstämmigt och ofta njutbart smeksamt i körens somriga program.

Margeta har ingjutit självförtroende i kören, men skulle kanske behöva fler män än sex att matcha de 15 kvinnorösterna. Till en början längtade jag efter att den dynamik och det tryck som kören gav prov på i Alfvéns Kullerullvisan skulle fått större utrymme, men den lät vänta på sig till Danslek, ur Peterson-Bergers Ran.

Södermans Ett bondbröllop framfördes med påtaglig charm och genomgående bra diktion.

Erik Svensson, som själv ackompanjerade förtjänstfullt, tackade kören och förmådde den att bissera just den As you are av Nils Lindberg efter vilken publiken inte kunnat hålla tillbaka en applåd.

Kören tågade ut och sjöng, uppenbart och lyckat inställsamt, En vänlig grönskas rika dräkt, för publiken som var på väg hem.

Falu kammarkör har bestämt sig för att låta sockendräkt vara scenklädsel. Ett härligt val. En stor palett av traditionsrika och färgsprakande dräkter visades upp.

Men varför omfattar tanken bara kvinnorna? Och varför slarvades det så mycket med skor och huvudbonader?

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons