Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En långtråkig historielektion

Annons

Larry Daley är en ensamstående pappa som har stora svårigheter att hitta ett fast jobb. För att inte riskera att förlora vårdnaden om sin son söker han jobb som nattvakt på Naturhistoriska museet.

Det verkar vara ett relativt enkelt jobb, men tyvärr visar det sig snart att arbetet knappast är värt den låga lönen.

På grund av en förbannelse väcks nämligen allt i museet till liv varje natt, och det är Larrys uppgift att se till att inget slipper ut. I grunden är det samma koncept som i Toy Story, men i stället för leksaker är det här dinosaurieskelett, vilda djur, döda presidenter och hela arméer i miniatyrformat som blir levande.

Idén låter ganska hygglig för en komedi, men med Ben Stiller i huvudrollen ska man inte vänta sig för mycket. Med draghjälp av andra kända komiker som Robin Williams, Owen Wilson och Ricky Gervais kan det väl ändå vara en rolig film, kanske du tänker? Låt dig inte luras.

Några få scener är halvroliga, men eftersom man sitter och gäspar resten av tiden räcker det inte. Handlingen är i stort sett obefintlig, och när det till slut händer något, önskar man att fjanterierna inne i museet bara hade fortsatt i stället. Om man inte tycker att Stiller och Wilson är roligast i världen bör man hålla sig borta från detta försök till komedi.

Visserligen riktar sig filmen till den lite yngre publiken, och går nog bättre hem där. Har du barn som vill se filmen så låt dem göra det, men se för allt i världen till att du slipper följa med dem.

JON KRISTOFFERSSON

Mer läsning

Annons