Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En given perverterad hit

Annons

Drivkrafterna för humorn är sig lika. Tanken på att föräldrar har sex är lika motbjudande för tonåringar som tanken på att tonåringar har sex är för föräldrarna. Åtminstone i USA. Det är moralkonservatismen i en småstad någonstans ute på The Great Plains som är skrattens självklara klangbotten.

Hur många extremt pinsamma situationer, som har med sex och föräldrar att göra, kan en manusförfattare komma på från att en yngling fattar mod och frågar föremålet för sin ömma låga om hennes hand, tills de är lyckligt i hamn?

En oändlig räcka eftersom föräldraparen ska lära känna varandra och den deras barn ska gifta sig med, den betagande systern Cadence ska introduceras och förvirra den blivande brudgummens killgäng och en rasistisk farmor ska hållas på gott humör.

Filmen vinner på att den är grovt explicit på ett sätt som bara engelsmän brukar vara när de skämtar om sex. Regissören stoppar inte för att visa avancerade sexleksaker och en hel del naken hud. Tabun kring homosexualitet och tjejers initiativ till sex sprängs på ett befriande sätt. Det är en film som vet precis på vilka knappar den ska trycka för att ungdomarna ska tjuta av skratt, men som går längre och vågar mer än vad någon förväntar sig. Smaklösheten finns där hela tiden. Äckelfaktorn är skyhög. Varför använda strössel på tårtan när könshår är precis lika gott? När chokladtryffel blandas ihop med hundbajs hulkar många i salongen.

Ett stående skämt i filmserien är de allvarliga samtal om blommor och bin som Jims pappa trasslar in sig i, i vilka han deklarerar att "allt är normalt". Och Jim (Jason Biggs) och Michelle (Alyson Harrigan) känns bara placerade i historiens centrum för att vara normala och möjliga identifikationsobjekt - de är komplett intetsägande.

Men i utkanterna av historien finns guldkorn, rentav karaktärsskådespeleri, hos framför allt rivalerna om Cadence: Intellektuelle Finch och sport-jockeyn Stifler (Seann William Scott) har en fantastisk uppgörelse där Finch tvingas spela macho och Stifler ska försöka vara svärmorsdröm. Skruvat.

Den här perverterade filmen är en given hit för sin unga publik.

För att den är bra.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons