Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En enda stor folkfest

/
  • Tidig morgon. Sanna Storeng och Anna Nyberg åkte med festivalbussen från Umeå halv sex på torsdagmorgonen och hade precis anlänt till festivalområdet och väntade på att få sina festivalarmand. Under tiden som deras kompisar köade satt de och väntade bredvid med all packning och spelade musik för kön bredvid dem. – Musik måste man ha med sig och såna här stolar är alltid bra.
  • Biljetter sökes. Louise Olsson och Liisa Nordström satt på gatan och spelade musik. De hade kommit till Borlänge, från Karlstad, för två, tre sedan timmar utan biljett och hoppades på att hitta en biljett för 1 300 kronor. – Det är allt vi har, i alla fall om vi vill komma hem. – Vi måste hålla hoppet uppe. Vi fick en biljett efter en halvtimme till Liisa.
  • Humöret på topp. Emma Persson, Sara Erikssom, Frida Hamrebjörk och Emma Mortensson hade hittat den rätta festivalstämningen och ville dela med sig av deras tips om hur man hittar den. – Några groggar och skön musik så är det fixat, säger Sara. – Det tycker du ja. Mat ska det vara. Fetris och Langos, då är det sweet like candy, säger Frida och Emma.
  • Tog med bebisen. Utanför tältet
  • Alltid smink. Anna Frannsson, Kitty Karlsson och Fanny Lundberg satt utanför tältet och sminkade sig. Det är Kittys första val och hon blev lite förvånad över att Anna skulle ha med sig smink till festivalen. – Jag bara, måste man ha smink med sig och tydligen måste man det så jag tog med det, säger Anna. – Måste, måste man inte men det är roligt, säger Anna.
  • Spyhink på plats. Roger Wiksnes och hans kompisar anlände med husbilen i Borlänge på tisdagen. Resan påbörjade de redan lördagen innan från Haugesund, väster om Stavanger, en resa på 13-14 timmar i laglig hastighet om man kör i ett sträck. De hade valt Peace & Love istället för norska Hovefestivalen. – Det regnar där, massvis. Här är det fint väder, mycket folk, trevligt folk, säger Roger. Framför husbilen hade de ställt upp en hink. – Den samlar upp vattnet från taket, duschvatten. Fast motivet på hinken avslöjar att hinken kanske i första hand är avsett för något annat.
  • Hoppar på kryckor. Anna Fransson tältade bland annat med Fanny Lundberg. De kom till Borlänge i tisdags från Stockholm och redan på tisdag natt skadade Anna lårmuskeln i höger ben och hoppar nu runt på kryckor. – Jag hade somnat utanför tältet och då skulle de vara snälla och lyfta in mig och så la sig hon på mitt ben. Det blev skadat på nåt sätt i låret och jag fick åka akut till Falun i sjuktransport, säger Anna. Nu hoppas hon att det ska gå bra på festivalen med kryckor, men man vet aldrig tillägger hon.

Annons

Mer läsning

Annons