Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emmabodafestivalen är "Nåt annat" i år

Annons

Popfestivalen i Emmaboda startade som den lilla, mysiga festivalen för de riktiga popentusiasterna. I dag är det en etablerad festival med tusentals besökare och en blandning av kända och okända artister.

I år frestar festivalen med några av Sveriges mest intressanta artister, från etablerade namn som Moneybrother, David & the Citizens och Marit Bergman till omskrivna demoband som Surburban Kids With Biblical Names och Ingenting.

Dessutom kommer utländska indiefavoriter som kanadensiska Unicorns, brittiska Lesbo Pig och amerikanska Emmabodafavoriterna Ladybug Transistor.

Fredrik Herrmann i arrangörsföreningen Vinterbadarna är stolt över årets startfält. Allra mest ser han fram emot att få se de utländska banden.

- Som Deerhof, ett mycket intressant och roligt band med fantastiska melodier och en blandning av hårt och lugnt. Eller Blonde Redhead som har funnits med ett tag, men som nu gör sin första svenska spelning.

Bland de svenska banden står Quit Your Dayjob högst upp på att se-listan.

- Det är ett stort liveband med en otrolig urladdning och energi.

Nytt för i år är att det finns effektförvaring, fler vattenkranar och matställen, samt en finare camping.

- Det är alla småsaker som gör helheten, säger Fredrik Herrmann. Vi har haft hjälp av en trädgårdsmästare som har kommit med den ena blomman vansinnigare än den andra.

Ett signum för festivalen är arrangörernas fingertoppskänsla för band på väg upp ur underjorden. Ett annat är det ständiga namnbytet. Efter att ha hetat kryptiska saker som "Puck i huvet" och "Slicka tungan" har festivalen i år döpts till "Nåt annat".

- Det är upp till den som läser, säger Johan Herrmann. Det syftar kanske på nåt annat än andra festivaler eller nåt annat än vardagslivet. Konsten ligger i betraktarens öga.

ANNIKA GOLDHAMMER/PM

Mer läsning

Annons