Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eminem ställer in Europaturnén

Annons

Eminem är utbränd. Därför blir det ingen konsert i Göteborg den 3 september. Hela Europaturnén är avbokad.

För sex år sedan slog Eminem igenom med albumet The Slim Shady LP som innehöll superhiten My name is. Sedan dess har Eminem varit den mest framgångsrike vita rapparen i världen med mängder av hits på topplistorna.

Han har också gjort den halvdokumentära och hyllade hiphopfilmen 8 miles. Där spelar Kim Basinger artistens mamma, som han många gånger har häcklat i sina kontroversiella texter.

Den 3 september skulle han, tillsammans med 50 Cent, ge en konsert på Ullevi i Göteborg. Men nu ställs hela Europaturnén in under mystiska omständigheter.

Den officiella orsaken från det amerikanska skivbolaget är att Eminem vårdas för utbrändhet och andra medicinska åkommor.

Svenska konsertarrangören EMA Telstar har ingen ytterligare information om bakgrunden till den avbokade turnén.

I juli rapporterade The Detroit Free Press att Eminem skulle pensionera sig efter turnéns slut, något som han hårdnackat förnekade. Han medgav dock att han framöver tänker använda en större del av sin tid åt att producera andra artister på egna bolaget Shady Records.

Kanske kommer den oväntade sjukskrivningen göra att artisten tar ett steg tillbaka tidigare än vad han tänkt.

De svenska fans som har köpt biljetter till konserten på Ullevi kan, från och med måndag den 22 augusti, återlösa dessa och få pengarna tillbaka genom att gå till respektive inköpsställe.

ANDREAS UTTERSTRÖM/TT SPEKTRA

Mer läsning

Annons