Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elliott - Kung av Norje Sweden Rock Festival

Annons

Efter en lite osäker inledning blev det bara bättre och bättre. Def Leppard var helt klart kungar av Norje - deras konsert på Sweden Rock Festival kommer publiken att minnas länge, länge.

Bandmedlemmarna själva verkade mest förvånade över det fantastiska publikgen-svaret och över att konserten gick så strålande.

De har firat 25-årsjubileum, sålt över ofattbara 65 miljoner skivor och gjorde ifjol 100 konserter i USA för en publik bestående av en miljon fans. Det säger lite om hur stora Def Leppard egentligen är. Ändå trevade de lite i inledningen av konserten på Sweden Rock Festival.

Efter en rivig start med bland annat Rock, rock (til you drop) och LetÕs get rocked verkade bandet ändå bestämma sig för att ge festivalpubliken vad den tålde.

Så kom hitsen i en lång rad med bland andra Pour some sugar on me, Photo-graph och Rock of Ages. På storbildsskärmen illustrerades Rocket med en filmad rymdraket som for rätt ut i den sydsvenska försommarhimlen. Konserten växte för varje låt och Joe Elliott, Rick Allen, Phil Collen, Vivian Campbell och Rick Savage blev kungar av Norje där på Festivalscenen. De återerövrade sina svenska fans den här kvällen.

Jublet visste inga gränser när de två extranumren - Love bites och Wasted - tonat ut och bandet bockande och bugande tackade sin publik.

Konserten påminner om hur lätt det är att glömma bort ett band som periodvis lever lite i skymundan. Från och till har ju Def Leppard dragit sig tillbaka och det har ibland gått tre-fyra år mellan plattorna. Den senaste cd:n med eget material, med titeln "X", kom 2002 och gick nästan spårlöst förbi. Nyligen kom "Yeah!" med covers av bandmedlemmarnas personliga favoritlåtar.

Det är alltså dags att damma av skivor som Pyromania, Hysteria och On Trough the Night. De har stått och samlat damm i skivhyllan alldeles för länge. Konstigt att gamla låtar kan kännas så fräscha igen. Var det fullmånen eller något annat som skapade den magin?

Eller kanske rent av Joe Elliotts vädjan i slutet av konserten:

-Glöm oss inte, vi lovar att ni inte ska behöva vänta lika länge till nästa gång.

ÅSA LARSSON

Mer läsning

Annons