Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elias - dalapremiär på Hultsfred

/

Annons

– Jag spelade fyra låtar som filmades för svt’s nya musikprogram PSL. Jag tror att det står för Per Siding Larsen för jag ska intervjuas av honom senare i eftermiddag.

Elias Åkesson som i vanliga fall brukar ha med sig sitt The Wizzkids kom själv till Hultsfred i år. 2005 när han sist gästade Hultsfred spelade han på festivalens Rookie-scen och hade då med sig kompbandet.

Efter en längre vistelse i Berlin och ett uppehåll med The Wizzkids spelades i januari en rykande färsk platta in. Nyligen blev det klart att det lilla bolaget Hybris tecknat kontrakt med Elias och hans band och i oktober släpps plattan.

– Jag har aldrig haft drömmen om att släppa den stora plattan. Jag har väl haft mycket Jante i kroppen. Det har alltid känts som att det har funnits riktiga band och så vi… Men nu är vi ju ett riktigt band. Det ska bli kul att slippa vara förband åt andra band, att känna att folk kommer för att se oss när vi spelar på andra ställen än i Dalarna.

För den som vill se Elias & The Wizzkids i sommar är det bara att bege sig till Peace & love- festivalen i slutet av juli, till Kopparhatten i Falun den 3 augusti eller till S2 i Borlänge den 31 augusti.

Mer läsning

Annons